Aanpak voor medewerkerVerklaring
Oneness Energie overdrachtgelijk aan het inzicht van zelfstandig 1000 uur mediteren, waardoor patronen in werk en leven zichtbaar worden en verdriet versneld wordt losgelaten; meer charisma, emphatie en kracht
Jezelf perfect magnetiseren Jouw energie dezelfde kant opsturen, waardoor gewenste gebeurtenissen in jouw leven en op het werk zich manifesteren. Als er geen richting is ontstaat er onzekerheid, piekeren en stress, waardoor 80% van je energie verloren gaat aan mentale processen.
Bewustzijn verhogen hoger emphatisch vermogen en mensen kennis verkrijgen. Oude Egyptische kennis.
Centrum van lichtstorm op je hart plaatsenleven vanuit de ultieme stilte en grote innerlijke wijsheid. Oude Egyptische kennis: in het centrum van een (licht) storm bevindt zich de ultieme stilte.
Jouw rugzak met bagage accepteren en legen om lichter en succesvol te zijn door stroming; zware blokkades lossen op evenals de verkrampte identiteit; meer vitaliteit
Rekken en strekken in oneindigheid om persoonlijke kracht te ervaren
Zware gedachten over jezelf en anderen weg centrifugeren 24 uur per dag zuivering van je energie. Oude Egyptische kennis.
Niet identificeren met jouw zelfhet zelf is een verzameling van gedachten, overtuigingen, dogma’s en kennis van derden met emotionele lading. Deze emoties zijn de dirigent van jouw leven. Stille getuige mode voorkomt energieverlies.
Dankbaarheidmanier om onzekerheid te overkomen door gezamenlijke kracht van collegae te waarderen. Hartsverbinding voeden.
Tevredenheidbrengt nieuwe wensen in perspectief en vermindert het vurige verlangen. Grotere manifestatie kracht.
Goed in de spiegel kijken levens- en werk condities creëer je vanuit jouw energie. Alles is een spiegel.
Afstand houden tot emotionele reacties van anderenzegt meer over hen. Leren er niet in mee te gaan en leren niet te identificeren met hun keuze of die van de tegenpartij. Afstand houden tot emoties van anderen.
Verbinden met hele lichaam holografisch geheugen terughalen van elke lichaamscel; grote verbondenheid met afdelingen en divisies op het bedrijf

Table 2.0 Management Development Aanpak